Soundtrack

3 Aralık 2016 Cumartesi

Kış Adamı


Benim mevsimim başladı. Hava soğuk. İçim soğuk. Sabah arabayı sanayiye bıraktığımdan Erol abinin tamirhanesine kadar yürüyerek gidiyorum  "Ne lan bu halin? Don gömlek çıkmışsın." diyor. Halbuki gömlek değil kazak var üstümde. Millet bomba imha ekibi gibi üst üste giymiş geziyor darlanırım yürüyemem öyle. "Yağışsız havalarda böyle" diyorum. Arabanın işi bitmiş 400 papel ödeyip çıkıyorum. Ulan eski sevgilim gözümün nuru arabam her ay her ay nedir derdin bitmek bilmedi ama vermem seni ellere düşüncesiyle koyuluyorum yola.  Radyoyu açıyorum Kalben "Seni gördüğüm zaman dilim neden tutulur" diye giriş yapmış ufak ufak ilerliyor.
Tamam yine aklıma geldi. Uzaktan çekilmiş bir resim eklemiş en son onu kopyaladım bilgisayara. Çaldım diyelim evet daha doğru olur çaldım. Marketin önüne geliyorum park edecek yer yok. Dörtlüleri yakıp iniyorum arabadan dalıyorum dükkana. Tost ekmeği, 75lik, sigara, ufak kaşar alıp kasaya geliyorum. "Pardon bakar mısınız?" diye bir ses. Markette ne kadar insan varsa hep beraber kafa çeviriyoruz. "Uzun boylu montsuz beyefendi." Ulan bu nasıl tanımlama. Bakıyorum arabayı işaret ediyor, çıkamamış. Parayı çabucak ödüyorum. Madem önüne park ettim gördün markete girdiğimi ne demeye uyarmadın acele ettiriyorsun kadın diyecektim demeden ve göz teması kurmadan arabaya binip ilerledim. Montumun olmamasıyla diğer insanlardan ayrıldım, kış adamı olmak böyle bişeymiş demek.

-Görsel buradan alıntı.

17 yorum:

  1. Uzun boylu montsuz beyefendi,
    Fazladan bir sigaranız var mı acaba? :)
    -Eyvallah! :)

    YanıtlaSil
  2. Çalma huyu sadece bende var sanıyodum sabah akşam stalk 🚶 🏃

    YanıtlaSil
  3. Bu havada mıntsuz gezilirmi ki yaaa😳 Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Takipteyim. Yazınız güzeldi.

    YanıtlaSil
  5. Bir anda içine dahil oldum yazınızın. Kısa bir hikaye gibiydi. Kaleminize sağlık, kış adamı.

    YanıtlaSil
  6. Montsuz gezmek iyimiş vallaha.. ☺

    YanıtlaSil
  7. çok hoş bir amerikan yol filmi anı gibi :)

    YanıtlaSil
  8. Görünüş yeter mi bir insanı tanımlamaya :)

    YanıtlaSil
  9. A, Randel yorumlara açmışsın yazılarını. Hayırlı olsun. :) Tesadüfen bakmasam haberim olmayacaktı. Lapa lapa karın ilk yağışı hariç kışı, soğuğu hiç sevmiyorum:(

    YanıtlaSil
  10. Aa yeni yazı yok mu? :))

    YanıtlaSil
  11. Uzun boylu montsuz beyefendi, don gömlek çıkmışsın. Dış görünüş ne kadar önemliymiş:)

    YanıtlaSil
  12. Uzaktan çekilmiş resimlerle yetinmeye çalışmak zor olsa gerek. Açılsanız ya diyeceğim; ama seni gördüğüm zaman dilim neden tutulur durumu özetliyor sanki :)

    YanıtlaSil
  13. Ooo yorumlara açmışsın blogunu çok sevindim :) Kocaman merhaba da benden ;) ama 2016 da kalmışsın yahu Kış adamı napıyon kış uykusuna yatmıyosun umarım ;)

    YanıtlaSil